Seriel / Seriel-Port-Server / Parallel / USB til COM 

Underkategorier

 • USB til RS232 / RS485/422 / CAN

  USB til seriel (til PCer uden COM-port)

  USB til seriel konverter, hvor en seriel port ikke er til rådighed - eksempelvis på bærbare, note books og stationære pc’er/servere. Nogle versioner har desuden optisk isolation, så udstyret er beskyttet mod overspænding og forstyrrelse.

  Understøtter både OHCI (Open Host Controller Interface) og UHCI (Universal Host Controller Interface). Overholder USB specificationerne.
  Bemærk: Denne type konverterer kan ikke bruges med dongles (hardwarelås til software), da COM-porten optræder som virtuel, hvilket ikke accepteres af dongles.
  Drivere til OS medfølger. 
  Optager ikke IRQ, DMA eller I/O port – COM-porte kan ”remappes”

 • PCI kort med RS232
 • PCIE kort med RS232
 • PCI kort med RS485 / RS422
 • PCIE kort med RS485 / RS422
 • PCIE kort med COM porte

  PCI og PCI-Express beskrivelse

  PCI blev første gang fremlagt i 1992 af Intel og har siden opnået stor anerkendelse og udbredelse i alle typer pc’er. Nu kommer næste generation.

  PCI bussen afløste ISA bussen som oprindeligt blev introduceret af IBM i 1981. PCI bussen var dengang (i ’92) ganske revolutionerende, idet den gav stor båndbredde sammenlignet med ISA bussen og var en 32 bit bus, hvor ISA bussen kun var 8 eller 16 bit. Siden hen blev PCI bussen udvidet til også at omfatte 64 bit udgaver og 33/66/133 MHz hastigheder.

  Men efterhånden som kravene til båndbredde steg – mest med de stadigt kraftigere grafikkort - forsøgte producenterne at råde bod på PCI bussens begyndende alderdom - f.eks. med AGP bussen, der med sine mere moderne specificationer bød på en teoretisk båndbredde, der var op til 8 gange hurtigere end PCI. Senere kom andre nye teknologier til - bl.a. PCI-X, ePCI-X (Embedded PCI-X, hvor man kombinerer 2 eller 3 stk. 32 bit PCI slots til brug med f.eks. CPU-kort) og Infiniband. PCI-X og ePCI-X har kun vundet indpas på serverområdet, og Infiniband er ikke en direkte afløser af PCI bussen, hvorfor disse må forventes at kunne sameksistere nogle år endnu.

   

   

  I midten af halvfemserne begyndte Intel at arbejde på specificationerne til PCI Express. Med introduktionen af PCI Express er AGP-bussen forsvundet mere eller mindre fra markedet, DANBIT kan dog stadig levere bundkort med AGP-slot.

  PCI Express rummer en række moderne features som f.eks. Hot Swap og avanceret fejlrapportering (påkrævet ved brug i servere), skalerbarhed og en båndbredde på op til 32 gange PCI (ca. 127 MB/sek.), hvilket giver imponerende 4 GB per sekund! I modsætning til ISA, PCI, PCI-X og AGP er PCI Express en seriel bus, hvilket blot kræver 4 printbaner mellem bundkort og udvidelseskort. Eksempelvis kræver 16x PCI Express kun 64 ledere. Derudover kan flere PCI Express kanaler kombineres i ét slot for at give endnu højere båndbredde til f.eks. kraftige grafikkort og lynhurtige netværkskort. 1 Gigabit og 10 Gigabit netkort kræver meget høje båndbredder på bussen. PCI Express kan overføre data i begge retninger på samme tid (duplex). Clockfrekvensen er 250 MHz i første generation. Med 2 bit per takt bliver båndbredden som vist i skemaet herunder.

  Der er en vis naturlig begrænsning i antallet af kanaler. De nyeste kraftige bundkort har 20 kanaler, og der går nok en rum tid, før der kommer kort med 32 kanaler. Kort med 64 kanaler vil næppe komme på markedet, idet sådanne kort vil kræve 256 ledere og printkort med 8 – 10 lag! Kanalerne kan kombineres frit til f.eks. 4 slots med 4x PCI Express (16 kanaler) eller 2 slots med 4x og 1 slot med 8x. Jo flere kanaler i et slot, jo længere bliver selve slottet (soklen).

   

   

   

   

  PCI Express kanaler:     

  Båndbredde:          

  Samlet båndbredde:

  1 (PCIe x1)

  256 Mb/sek.

  512 Mb/sek.

  2 (PCIe x2)

  512 Mb/sek.

  1 Gb/sek.

  4 (PCIe x4)

  1 Gb/sek.

  2 Gb/sek.

  8 (PCIe x8)

  2 Gb/sek.

  4 Gb/sek.

  16 (PCIe x16)

  4 Gb/sek.

  8 Gb/sek.

  32 (PCIe x32)

  8 Gb/sek.

  16 Gb/sek.

  Med PCI Express har pc teknologien endelig fået en moderne teknologi som kan følge med kravene – også de næste mange år. Nye hurtige Gigabit-netkort, kraftige grafikkort og store Raid-systemer vil alle høste gevinst med PCI Express. DANBIT tilbyder selvfølgelig bundkort med PCI Express, og som supplement leverer

  DANBIT også serversystemer baseret på PCI-X bussen.

  For også at kunne benytte fordelene ved PCI Express slottene i bærbare, har PCI-SIG udviklet en miniudgave af soklen kaldet Mini PCI Express. Soklen har 52 benforbindelser og kortene måler ca. 30 x 56mm, dog findes der også kort i halvlængde der kun måler 30 x 32mm. Soklen udnytter PCI Express og USB2.0 fuldt ud. Ydermere understøtter soklen SMBUS (der er en variant af I2C bussen) og har ført 1,5V samt 3,3V ud. Mini PCI Express bruges mest til grafikkort og trådløse netkort.

 • Seriel - extender, booster, trådløs
 • Seriel og Parallel Kombikort
 • Parallel Kort PCI / PCIE
 • Seriel / Parallel Extender
 • COM-port / isolator / repeater / omsætter
 • Mini PCIE Kort
 • Parallel Booster / Konverter
 • Serielport Server / Serial-Device-Server

  Udstyr med en serielport kobles normalt direkte til computeren, når afstanden er under 15 meter.

  Med en serielportserver (Serial Device Server) kan udstyret tilsluttes overalt på et netværk, så alle netværksbrugere kan benytte dem. Det gælder både over lokalnet og internet. Ved tilslutning over internettet bliver rækkevidden global.

  Serielportservere (Serial Device Servers)

  Den har til opgave at gøre en seriel port tilgængelige på et netværk. Den er en kompakt computer, der har et Ethernet netværksinterface og en eller flere serielle porte. Dens firmware har kun til opgave at sende data fra netværket til den rette serielle port og at sende data, som modtages på serielle porte videre til netværket. Protokollen er TCP/IP (Internet-protokollen), så selv en serielportserver med mange porte har kun én IP-adresse og hver seriel port har sit eget portnummer.

  Tre kommunicationsmetoder

  Principielt kan der kommunikeres med serielportservere på 3 forskellige måder:

  ”Box til box” metoden

  ”Winsock” metoden

  ”Virtuel com driver” metoden

  ”Box til box” metoden

  Bruges hvis der ikke er en computer med netværksfunktion til rådighed. De to serielportservere konfigureres, så de sender data til modparten. De defineres som ”Master” og ”Slave” med hver sin IP-adresse samt modpartens IP-adresse. I princippet er det en fast forbindelse mellem de serielle porte og vigtigt er, at forbindelsen vil være uafhængig af operativsystemer og software-versioner der i øvrigt bruges på netværket.

  ”Box til box” metoden er desuden den eneste brugbare løsning i tilfælde, hvor der i systemet hverken kan indgå software, der benytter ”sockets” eller COM port drivere, f.eks. en PLC og et simpelt måleinstrument med seriel port.

  ”Winsock” metoden

  Denne metode forudsætter, at de programmer, der benytter serielportserveren, har adgang til netværket via TCP/IP protokollen ved hjælp af de netværksfunktioner, der er indbygget i Windows. Det er det standardiserede interface til disse funktioner, der kaldes ”Winsock”.

  I alle gængse programmeringssprog til Windows (Visual C++, Visual basic, Delphi m. fl.) er der adgang til TCP/IP via ”Winsock”, der fritager programmøren for at kende alle detaljerne i de underliggende netværksprotokoller.

  Når først protokol, IP-adresse, portnummer og klient/server status er valgt, kan datablokke i frit format udveksles mellem programmet og serielportserveren.

  Mange typer og varianter

  Der er et udvalg af varianter blandt serielportservere. Antallet af serielle porte pr. enhed varierer fra 1 til 16, og de serielle porte kan være traditionelle RS232 porte med ”punkt til punkt” forbindelse op til ca. 15 m eller RS422-porte med balancerede signaler for ”punkt til punkt” – forbindelse op til ca. 1200 m samt RS485-porte, til ”multidrop”-forbindelse, hvor op til 32 serielle porte kan dele samme 2- eller 4-tråds bus. Her vil rækkevidden også være op til 1200 m.

  De fleste serielportservere benytter kablet Ethernet netværksinterface, andre benytter trådløse netværk (Wifi) eller lysleder, hvor netværksforbindelsen sker via lyslederkabel.

Viser 1 - 50 af 136
Viser 1 - 50 af 136