Filtrer efter
Stik
Farve
Længde
HDMI Version

HDMI

HDMI er en standard inden for overførsel af video og lyd signaler.
Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD afspiller og et tv.

HDMI standarden bruges i dag i mange typer multimedie enheder, f.eks DVD- og bluray afspillere, spillekonsoller, digitale parabolreceivere, fladskærme og projektorer. HDMI kan også overføre billeder i...

HDMI er en standard inden for overførsel af video og lyd signaler.
Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD afspiller og et tv.

HDMI standarden bruges i dag i mange typer multimedie enheder, f.eks DVD- og bluray afspillere, spillekonsoller, digitale parabolreceivere, fladskærme og projektorer. HDMI kan også overføre billeder i fuld HD opløsning samt lyd.



HDMI Fiber

Med HDMI 2.1 optisk fiberkabel overgår du grænsen på 10 meter. Et optisk fiber HDMI kabel 2.1 bryder denne grænse uden tab af billede-eller lyd kvalitet. Disse fiber HDMI kabler vil erstatte extender bokse som tidligere anvendes til. Det optiske HDMI 2.1 med fiber understøtter det nye eARC (Enhanced Audio Return Channel), hvilket vil sige at lyd kvaliteten bliver markant forbedret og overfører Sorround 7.1.

For at det skal virke, kræver det at eARC understøttes i både skærmen og enhed (HDMI kilden). Hvis tilfældet er at eARC kun understøttes i den ene ende, vil kablet automatisk tilpasses til ARC standarden

Der er indbygget netværkskanal i HDMI kablet, som gør det muligt at dele en enkelt ethernet forbindelse mellem kompatible enheder. Dog vil internetdelingen ikke vil virke fra en almindelig pc. Almindelige HDMI kabler bruger elektricitet til at overføre signaler. Fiberoptiske kabler anvender laser.

Et fiberoptisk kabel er meget bedre kvalitet end de almindelige HDMI kabler vi kender. Derudover lider laser ikke af elektromagnetisk interferens (EMI) eller radiofrekvensinterferens (RFI), som elektriske baserede kabler gør. Dette resulterer i, at fiberkabler har betydeligt mindre signaltab og giver mulighed for større afstande end de traditionelle HDMI kabler.


Vær dog opmærksom på at HDMI kabler med optisk fiber ikke er bidirectional, så der vil stå "display" på den ene ende og "source" på den anden ende.

HDMI stiktyper

HDMI A Er det almindelige HDMI stik, som bruges i stort set alt elektronik udstyr i dag.
Mini HDMI C Er en mini udgave af HDMI A stikket. Mini HDMI C udgaven bruges i mange nyere HD videokameraer.
Micro HDMI D Er en micro udgave af HDMI A stikket. Micro HDMI D udgaven bruges i mange nyere kameraer.

 

Standarder:
HDMI 1.0
HDMI 1.1
HDMI 1.2
HDMI 1.2a
HDMI 1.3
HDMI 1.3
HDMI 2.0

HDMI kabler

HDMI

Der er 88 varer.

Viser 1-20 af 88 element(er)

Aktive filtre