Antennekabel / Coax

Det du skal vide om antennestik inden du køber dem. Der findes fire forskellige slags antenne stik som kan ses på billedet nedenfor. Se hvilken du skal bruge og hvilken der passer til din løsning.Koaksialkabel eller Coax-kabel så dagens lys i 1880 og er en type elektrisk kabel, der har en indre leder omgivet af et rørformet...

Det du skal vide om antennestik inden du køber dem. Der findes fire forskellige slags antenne stik som kan ses på billedet nedenfor. Se hvilken du skal bruge og hvilken der passer til din løsning.Koaksialkabel eller Coax-kabel så dagens lys i 1880 og er en type elektrisk kabel, der har en indre leder omgivet af et rørformet isolerende lag, omgivet af et rørformet ledende skjold.

Alle Coax-kabler har også en isolerende ydre kappe eller jacket. Et Coax-kabel er en transmissionslinje, der bruges til at bære højfrekvente elektriske signaler med lave tab. Det bruges til bredbåndsnetværkskabler, kabel-tv-signaler og forbinder radiosendere/modtagere til deres antenner.

 

Det er meget vigtigt at et coax-kabel er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som 100% ren kobber og at det rørformet isolerende materiale giver høj isolation, og her er foam-isloator bedst.

Det er vigtigt at et Coax-kabel er så kort som muligt, da det virker signaldæmpene. Et Coax-kabel til radiosendere er 50 ohm - modstanden kaldes impedans og skal passe til radiotransceiveren - den modsatte enhed (f.eks. en antenne) skal være konstrueret med samme modstand. Evt. mistilpasning vil give reflektioner i kablet og ødelægge/forstyrre signaloverførslen. Videosignaloverførsel skal impedansen være 75 ohm (RG59)

 

En sender og modtager ser et Coax-kabel som mange sammensatte passive komponenter - kapacitet mellem leder og skærm, spoler i serie, samt en ohmsk modstand (tab i kobberet).

 

Et tab i et Coax-kabel gælder både sender og modtager. Et kraftigt coax-kabel f.eks. LLC400 (10mm tykt) giver ca. 22dB tab per 100meter ved 2,4GHz (Wifi). Et LCC200 (5mm tykt) giver et tab på ca. 55dB per 100meter ved 2,4GHz. Husk at kompensere Coax-kabel tabet med passiv Gain-antenne, hvis muligt. Undgå helst aktive 2-wejs signalforstærkere.

Husk: Godt kvalitetskabel giver den bedste forbindelse.

Antennekabel / Coax

Der er 71 varer.

Viser 1-20 af 71 element(er)