Generel information om fiberkabler

Opbygning og anvendelse

Fiberkabler anvendes til overførsel af data; seriel kommunication, netværk, audio/video. Da fiberkabler er fremstillet af ikke-ledende materiale overfører de ikke spændinger mellem apparaterne, de er derfor velegnede i industrien og som isolatorer til beskyttelse mod lyn og andre overs...

Generel information om fiberkabler

Opbygning og anvendelse

Fiberkabler anvendes til overførsel af data; seriel kommunication, netværk, audio/video. Da fiberkabler er fremstillet af ikke-ledende materiale overfører de ikke spændinger mellem apparaterne, de er derfor velegnede i industrien og som isolatorer til beskyttelse mod lyn og andre overspændinger.

Der findes to typer fiberkabel til datakommunication: Singlemode og multimode. Begge er fremstillet af transparent glas. Multimode kabel opnår typisk afstande på op til 2 km, mens singlemode tilbyder de største afstande, op til mellem 10 og 100 km.

Forskellen mellem singlemode og multimode er tykkelsen af kernen. Det er tykkelsen af kernen, der afgør, om kablet er et multi- eller singlemode. Multimode kablers kerne er typisk mellem 50µm og 62,5µm og singlemode kablers er typisk omkring 9µm. Multimode betegnes OM1 ved 62,5/125 og OM3 eller OM4 ved 50/125. Singlemode betegnes OS1. Se nærmere beskrivelse på næste side. 

Uden om kernen er et relativt tykt isolationsmateriale, kaldet cladding (kan oversættes med ”beklædning”), der virker som spejl og holder lyset inde i kernen. Udenom er bufferen, der beskytter cladding. Derefter kommer et lag aramid fibertråd, der tilføjer kablet yderligere styrke og sikrer fleksibilitet. Endelig kommer en eller flere kapper alt efter om kablet anvendes indendørs eller udendørs, om det f.eks. skal beskyttes mod gnavere eller trucks (som vores stålarmerede kabler K-FIBER-A5SC m.fl).

 

50/125 betyder at kernen er 50µm og claddingen er 125µm tyk. Multimode kabel type OM3 og OM4
62,5/125 betyder at kernen er 62,5µm og claddingen er 125µm tyk. Multimode kabel type OM19/125 betyder at kernen er 9µm og claddingen er 125µm tyk. Singlemode kabel type OS1
Selve kablets ydre diameter afhænger af anvendelsen. Et patchkabel er tyndere end et jordkabel, da sidstnævnte er beskyttet yderligere mod gnavere og fugt
Aramid fiberen er et kevlarlignende fibermateriale, der er ekstremt fleksibelt og stærkt

Mest almindelige fiberstik:
LC (ud for 1 cm mærket). Ca. 11 mm bredt for et duplexstik.
Ses også som simplexstik.SC (ud for 4 cm mærket). Ligner LC i opbygning og forveksles ofte med dette, men er noget større: Ca. 21 mm bredt for et duplexstik
MTRJ stikket (ud for 7 cm mærket). Stikket er altid duplex og kan ikke skilles ad som LC og SC
ST (ud for 10 cm mærket) er en bajonet type stik.

 af forskellen mellem single- og multimode.

I singlemode sendes lyset mere direkte, hvorfor rækkevidden er større.
Singlemode fiberkabler findes i 3 forskellige poleringskvaliteter og multimode fiberkabler i 2 forskellige poleringskvaliteter. Poleringsmetoderne benævnes som PC, UPC eller APC. Man kan ikke med det blotte øje se forskel på de forskellige poleringsmetoder, så for at gøre det synligt, er standarden for PC versionen at kappen på stikket er sort, for UPC at kappen er blå og for APC at kappen er grøn. PC er den med det største tab, UPC den med medium tab og APC den med mindst tab. Multimode findes kun som enten PC eller UPC, mens singlemode findes i alle 3 versioner. DANBIT A/S lagerfører både singlemode og multimode som PC versioner, men de andre typer kan hjemtages efter kunders ønsker.

Kommunikations standarder

100 Mb Ethernet

1 Gb Ethernet

10 Gb Ethernet

40 Gb Ethernet

100 Gb Ethernet

OM1 (62.5/125)

Op til 550m (SX)

220m (SX)

33m (SR)

-

-

OM2 (50/125)

Op til 550m (SX)

550m (SX)

82m (SR)

-

-

OM3 (50/125)

Op til 550m (SX)

550m (SX)

300m (SR)

100m

100m

OM4 (50/125)

Op til 550m (SX)

1000m (SX)

550m (SR)

150m

150m

Mere

Fiber kabler 

Underkategorier

 • LC / LC - 9 / 62,5 / 50

  Fiber patchkabler - LC

  Fiberkabel med 4 hanstik. Lyslederkablerne er udført i glasfiber med to ledere til henholdsvis RX og TX. Båndbredde ved singlemode 1 GHz og ved multimode 155 MHz. Fås i længder fra ½ til 100 meter. 3mm tykkelse. Fiberkabler kan hjemtages i andre farver efter ønske. God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

 • SC / SC - 9 / 62,5 / 50

  Fiber patchkabler - SC

  Fiberkabel med 4 hanstik. Lyslederkablerne er udført i glasfiber med to ledere til henholdsvis RX og TX.

  Båndbredde ved singlemode 1 GHz og ved multimode 155 MHz. Fås i længder fra ½ til 100 meter. Orange kabel med beige stik. Tykkelse: 3mm.

  God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

 • ST / ST - 9 / 62,5 / 50

  Fiber patchkabler - ST

  Fiberkabel med 4 hanstik. Lyslederkablerne er udført i glasfiber med to ledere til henholdsvis RX og TX. Båndbredde ved singlemode 1 GHz og ved multimode 155 MHz. Fås i længder fra ½ til 100 meter. Tykkelse: 3mm. Kablet er orange med sort og rødt stik. Fiberkabler kan hjemtages i andre farver efter ønske.

  God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

 • Konverteringskabel

  ST-SC omformerkabel

  Tyndt fiberkabel med en diameter på kun 3.0 mm. Kablet har 2 x SC hanstik og 2 x ST hanstik. Der er en leder til at modtage og en leder til at sende (fuld duplex). Kablet er orange med sorte og røde stik.

  LC-ST omformerkabel

  Tyndt fiberkabel med en diameter på kun 3.0 mm. Kablet har 2 x LC hanstik og 2 x ST hanstik. Der er en leder til at modtage og en leder til at sende (fuld duplex). 

  LC-SC omformerkabel

  Tyndt fiberkabel med en diameter på 3,0 mm. Kablet har 2 x LC hanstik og 2 x SC hanstik. Der er en leder til at modtage og en leder til at sende (fuld duplex). Fiberkabler kan hjemtages i andre farver efter ønske. 

  God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

 • Fiber-samler - hun / hun
 • Stål-armerede fiber

  Stålarmeret fiberkabel

  Fleksibel stålspiral. Lysleder-/fiberkabel til industriel anvendelse - tåler overkørsel af lastbil

   

   

  3.0 mm dobbelt fiberoptisk kabel med fleksibel armering af rustfrit stål. Velegnet til installationer i industrielt krævende miljøer. Tåler kortvarig trækbelastning på 30 kg og vedvarende trækbelastning på 16 kg. Multi Mode (50/125 - 62.5/125) eller Single Mode (9/125)

  Rabat ved køb af større antal kabler. Vi kan levere efter mål.

 • Fiber med vinklede stik

  Fiberkabler med vinklede stik

  I denne kategori finder du alle vores fiberkabler med vinklede stik. De fleste af vores kabler tilbydes med 90 graders stik, men har du et andet ønske så send en mail på salg@danbit.dk. Så vil vi finde kablet til dig.

  Alle vores kabler har været igennem en nøje kvalitets-kontrol som gør at vi står 100% inde for kvaliteten på vores kabler. De vinklede fiberkabler egner sig til dig, som måske har en mere vanskelig problemstilling, hvor du ikke kan komme til at bøje kablet uden det går i stykker. Vi tilbyder også armeret fiberkabel, som er mere robust end de almindelige fiberkabler og kan tåle overkørsel af lastbil. 

  Se dem her: Armeret fiberkabel 

 • Easy Bend (flexible)

  Flexible og bøjelige Easy Bend fiberkabler
  Singlemode Easy Bend fiberkabler med en bøjeradius på 20mm

  Easy Bend fiberkabler er meget fleksible og bøjelige. Kablerne har en bøjeradius på ned til 20mm og mister ikke signalet i skarpe bøjninger, hvor standard fiberkabler gør det.

  God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

 • Fiberkabler m/lys guide
 • Uniboot
 • Pigtail

  Multimode og singlemode pigtail fiberkabler

  Simplex fiberoptisk kabel med påmonteret optisk konnektor

  Et pigtail kabel er et enkelt fiberkabel (simplex) med stik i den ene ende og uden i den anden. Pigtail fiberkabler anvendes til multileder fiberkabler, der i enderne får monteret pigtail fiberkablerne vha såkaldt splejsning (fusion eller mekanisk). Splejsningen kræver specialværktøj og udføres normalt af installatøren. Kablerne er UL godkendte.

 • Støvhætter
 • Fiberstik
 • Værktøj / Tilbehør
 • Toslink

  Optisk Toslink/ SPDIF fiberkabel

  Optiske Toslink/ SPDIF lyslederkabler til sammenkobling af digitalt audioudstyr. Kan f.eks. bruges til digital lydoverførsel fra DVD afspiller, TV eller lignende.Kablet er 6mm tykt og stikket er i metal. Se Toslink omformere i kap. 15. God rabat gives ved bestilling af større antal kabler.

Viser 1 - 50 af 104
Viser 1 - 50 af 104