Det er knap 19 år siden, at Microsoft først lancerede XP Embedded. Men hvad er XP Embedded og hvilke features medfølger? Det vil vi forsøge at afklare i dette afsnit. 

Windows Embedded

 

Om Windows XP Embedded

Microsoft XP Embedded er komponentversionen af Microsoft Windows XP Professional. Komponentenversionen, hvad vil det sige? Det betyder, at OEM-udvikleren og slutbrugeren kan udnytte alle Windows XP Professional-funktioner og applikationer fuldt ud eller vælge kun at bruge de nødvendige. Ved kun at kunne vælge de komponenter, der kræves til selve applikationen, er udvikleren i stand til at reducere platformens samlede lagringsplads. Funktioner og applikationer som brugergrænseflade, Internet Explorer, Diskhåndtering er repræsenteret af komponenter eller komponentsæt. Komponenter er sæt med alle de nødvendige systemfiler, registreringsdatabase poster og indstillinger, der kræves til en Windows applikation eller funktion.

 

For at oprette og tilpasse dine operativsystemer er mere end 10.000 komponenter stillet til rådighed, og det er kun begyndelsen. XP Embedded giver dig ikke kun mulighed for at oprette operativsystemer nøjagtigt som du altid har ønsket, men giver dig også mulighed for at oprette din egen brugergrænseflade. For mindre avancerede brugere er tusindvis af komponenter at vælge imellem mere end nok til at oprette et komplet operativsystem - det er blot 'drag & drop'. 

 

Sagt kort: XP Embedded er en komponent baseret udgave af XP professional, som kan tilpasses med kun de funktioner, der er behov for til projektet. 

Derudover findes nogle nye funktioner som f.eks. Enhanced Write Filter og File Based Write Filter, som kun tillader skrivning til visse områder eller filer på disken.

 

Leveres med følgende sprog som standard: engelsk, dansk, svensk og norsk, andre sprog kan også klares mod gebyr, f.eks. tysk, italiensk, kinesisk og mange flere.

Skærmbillede 2021-01-06 kl- 11-48-19.pn