HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kan til dels ses som SCART stikkets digitale afløser i TV, dels som en videreudvikling af DVI-D med tilføjelse af lyd. Alle nyere HD fjernsyn har en eller flere HDMI indgange og mange computere er udstyret med HDMI udgange.

HDMI indeholder ud over digital billede også digital lyd, og netop den digitale overførsel af billede og lyd sikrer, at man ikke mister billedkvalitet som følge af lange kabler og elektrisk støj.

TV-udstyr såsom Blu-ray og DVD afspillere, harddiskoptagere og lignende benytter sig i stigende grad af HDMI, men ældre udstyr har ikke nødvendigvis en digital udgang.

Udstyr som kun har analoge udgange som VGA eller component (YPBPR), kan dog stadig tilsluttes skærme med HDMI indgang ved brug af CNV-VGA-HDMI. Yderligere info om YPBPR kan findes i vidensdatabasen. 

HDMI har forskellige båndbredder, farvedybder og opløsninger alt efter revision. I dag er meget udstyr rev. 1.3, med en maks. opløsning på 1920 x 1080, som er fra 2006.

Den nyeste rev. 1.4 fra 2009 tilføjer højere opløsninger (4096 x 2160), 3D, 2 vejs lyd og en Ethernet kanal til standarden.

Med tilføjelsen af HDMI 1.4 er der kommet 4 nye typer kabler: Standard Ethernet – op til 1080i opløsning med netværk, High Speed (Ethernet) – til opløsninger over 1080i med eller uden netværk og Automotive – robuste kabler til biler, toge o.lign.

Se vores HDMI splittere