Til at fjernbetjene en Windows PC over netværk findes flere software løsninger, men hvis computeren ikke vil starte op i Windows virker softwaren ikke. Her kan SW-IP-REMOTE-A overtage. 

 

SW-IP-REMOTE-A forbindes til en USB eller PS2 og en VGA port på computeren, der skal fjernbetjenes og til netværket og sender skærmbilledet fra computeren over netværket til brugerens PC. Der skal ikke installeres nogen drivere eller anden software. 

 

I betjeningsenden anvendes en Windows PC med en Internet Explorer, som modtager skærmbilledet og viser det på skærmen, samt sender tastatur og mus-information tilbage til computeren der fjernbetjenes. 

 

Fordelene med en hardwareløsning som SW-IP-REMOTE-A frem for rent software løsninger som VNC Server og remote Admin eller Team Viewer er:

 

  • At den virker uden installation af nogen software på enheden der skal fjernbetjenes. Derfor virker den på alle computere og maskiner, bare de som minimum har en VGA og en tastaturport.

  • At man også kan betjene computere i opstart, f.eks. kan man komme ind i BIOS opsætninger osv.

  • At PC'en man betjener ikke behøver at være på et offentligt tilgængeligt netværk for at kunne fjernbetjenes, det er nok at SW-IP-REMOTE-A er tilsluttet et. 

 

Dynamisk DNS opsætning 

For at fjernbetjene SW-IP-REMOTE-A hen over internettet kræves enten en fast IP adresse til routeren, eller hvis IP-adressen er dynamisk, som den oftest er, kan DDNS (Dynamisk Domæne Navne Service) anvendes. Det kræver, at routeren på netværket, hvor enheden der skal fjernbetjenes er, understøtter DDNS og det virker på den måde, at routeren kontakter DDNS udbyderen (f.eks. dyndns.dk) og opgiver sin nuværende dynamiske IP-adresse, hvorefter DDNS serveren associerer den dynamiske IP adresse med en fast webadresse, f.eks. minkonto.dyndns.dk eller www.mitdomæne.dk/remote. 

For at benytte denne funktion skal der oprettes en konto hos en DDNS udbyder. Det kræver desuden, at en port i routeren viderestilles til SW-IP-REMOTE-A interne IP-adresse i routeren. 

 

IP kameraer på Internettet

Ovenstående metode med DDNS kan også anvendes med alle andre netværkstilsluttede enheder, f.eks. IP kameraer