Se vores udvalg indenfor skærme

Skærmbillede 2021-01-06 kl- 10-59-30.pn

MPEG: Moving Picture Experts Group, er egentlig en forkortelse  for en ISO/IEC-arbejdsgruppe til udarbejdelse af kodningsformater for digital lyd og billede (Film, video, musik m.m.). I daglig tale, bruges MPEG dog til at mene en af de kodningsstandarder, gruppen har udarbejdet. Den overskyggende fordel ved MPEG sammenlignet med andre formater er, at den samme kvalitet kan gemmes på mindre plads, takket være meget sofistikerede kompressions teknikker.  

 

MPEG-4: Et af medlemmerne i MPEG familien, som har adopteret mange af mulighederne i MPEG-1 og MPEG-2, samt mange andre relaterede standarder. Oprindelig var MPEG-4 tænkt som en ’low bit- rate video communications’, men blev senere til en multimedia kode standard , spændende I hastigheder fra kilobytes pr. sekund til faktor ti i megabytes pr. sekund.

 

JPEG: En meget anvendt kompressions teknik brugt til fotografier. Man opnår typisk en kompressions rate på ti til en, uden væsentligt tab i billedkvaliteten.

 

MJPEG: Motion JPEG (M-JPEG) er navnet på et video kompressions format, hvor hvert enkelt billede/frame bliver komprimeret som et JPEG image. Det er meget anvendt i digitale kameraer.

 

3GPP: 3rd Generation Partnership Project er en gruppe af telekommunikations partnere, der baseret på  Global System for Mobile Communications (GSM), har udviklet globale specifikationer for mobiltelefoni.

 

AVI: Audio Video Interleave er et multimedia filformat. Introduceret af Microsoft, som en del af deres ‘Video for Windows’ teknologi, tilbage i november 1992. .  En AVI-fil kan indeholde video og lyd så man kan få synkront audio-video playback (egentlig ’bare’ lyd der passer til billedet). AVI filer understøtter også forskellige/flere lydfiler, som vi for eksempel kender fra film DVD’er.

 

SSF: Et format der udelukkende anvendes til KAM-DVR4+, 8+; 16+. En særlig media player skal benyttes for at vise filer I dette format.

 

PoE: Power Over Ethernet.  Et system der kan transmittere elektrisk strøm sammen med data til remote devices over et standard Ethernet kabel eller et krydset Ethernet kabel. Det kunne være til IP-telefoner, trådløst LAN access points eller netværks kameraer.