Se vores USB forlængerkabler 

 

Nyttig viden omkring USB teknologien 

Populariteten indenfor USB stiger hastigt, og nye teknologier opdages løbende. USB 1.0 / 1.1, som for 15 år siden var den hurtigste og nyeste teknologi, er næsten helt erstattet af USB 2.0. Da USB 3.0 og 3.1 ikke er nær så udbredt som 2.0 endnu, betyder det, at de fleste har flere USB 2.0 kabler liggende. Den fejl, som de fleste personer foretager sig er, når de tager en 3 meters ledning, der fulgte med en enhed og derefter tilkøber et 3 meters kabel for at forlænge signalet, som i alt udgør 6 meter i total længde. Denne form for installation fungerer ikke, og kræver brug af en speciel type USB-kabel, der kaldes et aktivt eller repeaterkabel. Men inden vi kommer til aktive kabler, hvad er maks kabellængde for et USB kabel så? 

 

Længdebegrænsning for USB 2.0 

USB 2.0-specifikationen begrænser længden på et kabel mellem USB 2.0-enheder (Full Speed eller Hi-Speed) til 5 meter. Med andre ord kan du ikke bare tilslutte en masse forlængelseskabler sammen, og trække dem 10 meter til et andet rum. Du kan dog tilslutte et 2 meters kabel med et 3 meters forlængerkabel, så maks længden fortsat er 5 meter. 

 

Maks længde for USB 3.0 og 3.1 

USB 3.0 og 3.1 standarden specificerer ikke en maksimal kabellængde mellem USB 3.0 / 3.1-enheder (SuperSpeed eller SuperSpeed +), men der er en anbefalet længde på 3 meter. Den største begrænsning for kablets længde er imidlertidig kablets kvalitet. Resultaterne kan variere, men med et højkvalitetskabel skal du være i stand til at gå over 3 meter. For at sikre, at du opnår de bedst mulige resultater, skal du dog bruge et aktivt kabel, når du går mere end 3 meter.

 

Hvordan kommer man udover USB begrænsningen ? 

Når USB standarden begrænser kabellængden, er der så en måde at udvide disse grænser? Ja! For at overskride disse længdebegrænsninger skal du bruge aktive (repeater) kabler (eller selvdrevne USB Hubs); som begge også har deres egne grænser. Andre muligheder såsom USB over Ethernet eller bygning af din egen USB-Hub kan udvide USB-rækkevidden yderligere.

 

Aktive USB kabler - Repeaterkabel 

Aktive USB forlængerkabler indeholder elektronik, der regenererer USB-signalet. Du kan bruge et almindeligt USB-kabel i forbindelse med et aktivt kabel, så længe det almindelige kabel ikke er længere end 5 meter til 2.0 enheder og ikke mere end 3 meter langt til 3.0 enheder. Bemærk: Aktive kabler er typisk busdrevne kabler. For at sikre, at du får den fulde 500mA-strøm fra en USB-port, skal du overveje at købe et aktivt kabel, der indeholder en separat strømforsyning. 

Med et aktivt USB kabel får du mulighed for at forlænge dit USB 2.0 signal op til 25 meter og 3.0 op til 18 meter. 

 

Sammenhæng mellem pris og kvalitet 

Desværre ses det jævnligt, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Dårlige lavpris USB kabler har tit mindre kobber i lederne, hvilket fører til spændingsfald. Hos DANBIT forsøger vi at komme dette problem til livs. Tag et kig på vores kategori for USB aktiv forlængerkabler. Har du spørgsmål sidder vi klar til at hjælpe dig med råd og vejledning.