PDU – Power Distribution Unit - Strømskinne [Rev. 2021]

Basic PDU – strømskinner

Basic PDU'er er et billigt alternativ til pålidelig strømfordeling, hvor der ikke kræves avancerede funktioner. Det giver en robust måde at distribuere strøm til udstyr. Vi kender industrielle strømskinner med flere 230VAC udtag som ofte monteres i 19" rack skabe. Det giver en stilren og servicevenlig opbygning. 

Strømskinnerne kan være med runde netudtag med jord eller IEC apparat-stik. I dag er det tyske Schuko stik godkendt til brug i DK.

Strømskinner er normalt 230 VAC og maks. 10 Amp per udtag - Tilførsel kan være maks. 10 - 16 Amp.Metered PDU med effektmåling - med displayMetered PDU giver lokal visuel overvågningsfunktion gennem et indbygget LCD display. Det viser måleværdier i realtid. Metered PDU er et omkostningseffektivt alternativ til at give brugbare informationer end basale PDU'er.Monitored PDU med effektmåling og Ethernet portMonitored PDU giver mulighed for fjernovervågning via Ethernet porten. PDU´en genererer en mindre mængde informationer, så som aktuelle måleværdier, miljøovervågning fra tilsluttede sensorer - temperatur, fugt, vand-alarm etc. Den indbyggede firmware kan konfigureres til at sende alarmer baseret på brugerdefinerede grænseværdier, når de falder uden for grænsen.Switched PDU kombinerer overvågning med tænd/sluk af udtag

Denne type PDU´er gør det muligt for brugere at styre individuelle netudtag eksternt. Det gør det muligt at slukke og genstarte udstyr. Nogle PDU´er kan kalde (pinge) tilsluttede PC´er og ved udeblevet svar, kan PDU'en genstarte PC´en. Det er muligt at PDU´en pinger stabile Web-sider og bruger det som "lock-up" information. 

Switched PDU kan være udstyret med Web-Server som er adgangen til opsætning af funktioner. Den indbyggede firmware kan konfigureres til at sende alarmer via e-mail baseret på brugerdefinerede tærskler.Managed PDU kombinerer de fleste funktioner i en enhed

Managed PDU muliggør tænd/sluk af udstyr og måling af elektriske apparater via TCP/IP-netværk, seriel interface eller mobil App. Med indbygget GSM enhed er det også muligt at kontrollere og overvåge de tilsluttede forbrugere out-of-band, dvs. via en redundant kommunikationskanal. 

Netudtag-porte kan styres individuelt via Web-interface, seriel interface, SNMP eller en direkte på enheden. Desuden er SNMPv3, SSL, IPv6, Telnet, Radius og Modbus/TCP support ofte inkluderet. Et GSM-modul muliggør kontrol og alarmering via SMS, taleopkald og datakald. Et alarmcenter kan informeres via en SMS-trap. 

Applikationer muliggør omskiftning og styring af Servere i Serverrum og datacentre og kraftig overvågning af eksterne forhold via tilsluttede sensorer.

Oprette tidsskemaer til vedligehold, så som genstart af eksterne enheder, så som Routere, switche - defineret af system administratoren. Et vigtigt parameter er mulighed for reducering af strømforbrug på enheder som med fordel kan kobles over på stand-by, baseret på tidsplanlægning. Miljøovervågning gennem integration til 3. parts overvågningssoftware. Smart PDU bliver mere udbredt, men mange flere bør implementeres, hvor det samlede effektforbrug per døgn / weekend kan reduceres.Se vores sortiment af PDU´er her: PDU-enhederLink til PDU producent (sprog: engelsk): PDU-producent