Coax-kabel / Antenne-stik

Det du skal vide om antennestik og Coax kabler inden du køber dem

Der findes fire forskellige slags antennestik (Coaxial stik) som kan ses på billedet nedenfor. Se hvilken du skal bruge og hvilken der passer til din løsning.Generel information 

Coaxialkablet eller...

Det du skal vide om antennestik og Coax kabler inden du køber dem

Der findes fire forskellige slags antennestik (Coaxial stik) som kan ses på billedet nedenfor. Se hvilken du skal bruge og hvilken der passer til din løsning.Generel information 

Coaxialkablet eller Coax-kabel så dagens lys i 1880 og er en type elektrisk kabel, der har en indre leder omgivet af et rørformet isolerende lag, omgivet af et rørformet ledende skjold.

Alle Coax-kabler har også en isolerende ydre kappe eller jacket. Et Coax-kabel er en transmissionslinje, der bruges til at bære højfrekvente elektriske signaler med lave tab. Det bruges til bredbåndsnetværkskabler (internet), tv-signaler og forbinder radiosendere/modtagere til deres antenner. Et antennekabel kendetegnes derfor oftest også som et Tv-kabel.

Det er meget vigtigt at et coax-kabel er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som er af 100% ren kobber, og at det rørformet isolerende materiale giver høj isolation, og her er foam-isloator bedst.

 

Ohm og impedans

Det er vigtigt at et Coax-kabel er så kort som muligt, da det virker signaldæmpende. Et Coax-kabel til radiosendere er 50 ohm - modstanden kaldes impedans og skal passe til radiotransceiveren - den modsatte enhed (f.eks. en antenne) skal være konstrueret med samme modstand. Evt. mistilpasning vil give reflektioner i kablet og ødelægge/forstyrre signaloverførslen. Videosignaloverførsel skal impedansen være 75 ohm (RG59)

 

Teknisk information

En sender og modtager ser et Coax-kabel som mange sammensatte passive komponenter - kapacitet mellem leder og skærm, spoler i serie, samt en ohmsk modstand (tab i kobberet). Et tab i et Coax-kabel gælder både sender og modtager. Et kraftigt coax-kabel f.eks. LLC400 (10mm tykt) giver ca. 22dB tab per 100meter ved 2,4GHz (Wifi). Et LCC200 (5mm tykt) giver et tab på ca. 55dB per 100meter ved 2,4GHz. Husk at kompensere Coax-kabel tabet med passiv Gain-antenne, hvis muligt. Undgå helst aktive 2-wejs signalforstærkere.

Husk: Godt kvalitetskabel giver den bedste forbindelse.

Køb Coax [Antennekabel] her ⇒ Se de 4 stiktyper

Coax-kabel / Antenne-stik

Der er 84 varer.

Viser 1-20 af 84 element(er)

Aktive filtre

 • RSMA hun til TS9 han adapter

  RSMA hun til TS9 han adapter

  RP-SMA female / RSMA hun til TS9 han konverter
  Adapter TS9 male plug to RSMA female - RF connector straight

  Pris 23,00  DKK
  Varenummer ADAP-RSMA-TS9M
  Fysisk på lager  
 • SMA han til TNC han. 50 ohm...

  SMA han til TNC han. 50 ohm DC-3GHz coax adapter.

  Antenne stik adapter fra TNC han til SMA han
  Nogle LTE Routere er med RTNCF stik.
  Overgangsstik til det mere fleksible antennekabel med SMA
  Coaxkabler med SMA er til korte længder for at minimere tab
  50 OHM impedans
  Standbølgeforhold: 1:1.15
  Frekvensspan: DC til 3GHz

  Pris 164,00  DKK
  Varenummer SMAM-TNCM
  På vej ind