Alt i kabler og stik - stort udvalg

Klik her for at se stikoversigt

Kabler / Fiber / Omsætter / Stik 

Underkategorier

 • Fiber kabler

  Generel information om fiberkabler

  Opbygning og anvendelse

  Fiberkabler anvendes til overførsel af data; seriel kommunication, netværk, audio/video. Da fiberkabler er fremstillet af ikke-ledende materiale overfører de ikke spændinger mellem apparaterne, de er derfor velegnede i industrien og som isolatorer til beskyttelse mod lyn og andre overspændinger.

  Der findes to typer fiberkabel til datakommunication: Singlemode og multimode. Begge er fremstillet af transparent glas. Multimode kabel opnår typisk afstande på op til 2 km, mens singlemode tilbyder de største afstande, op til mellem 10 og 100 km.

  Forskellen mellem singlemode og multimode er tykkelsen af kernen. Det er tykkelsen af kernen, der afgør, om kablet er et multi- eller singlemode. Multimode kablers kerne er typisk mellem 50µm og 62,5µm og singlemode kablers er typisk omkring 9µm. Multimode betegnes OM1 ved 62,5/125 og OM3 eller OM4 ved 50/125. Singlemode betegnes OS1. Se nærmere beskrivelse på næste side. 

  Uden om kernen er et relativt tykt isolationsmateriale, kaldet cladding (kan oversættes med ”beklædning”), der virker som spejl og holder lyset inde i kernen. Udenom er bufferen, der beskytter cladding. Derefter kommer et lag aramid fibertråd, der tilføjer kablet yderligere styrke og sikrer fleksibilitet. Endelig kommer en eller flere kapper alt efter om kablet anvendes indendørs eller udendørs, om det f.eks. skal beskyttes mod gnavere eller trucks (som vores stålarmerede kabler K-FIBER-A5SC m.fl).

   

  50/125 betyder at kernen er 50µm og claddingen er 125µm tyk. Multimode kabel type OM3 og OM4
  62,5/125 betyder at kernen er 62,5µm og claddingen er 125µm tyk. Multimode kabel type OM19/125 betyder at kernen er 9µm og claddingen er 125µm tyk. Singlemode kabel type OS1
  Selve kablets ydre diameter afhænger af anvendelsen. Et patchkabel er tyndere end et jordkabel, da sidstnævnte er beskyttet yderligere mod gnavere og fugt
  Aramid fiberen er et kevlarlignende fibermateriale, der er ekstremt fleksibelt og stærkt

  Mest almindelige fiberstik:
  LC (ud for 1 cm mærket). Ca. 11 mm bredt for et duplexstik.
  Ses også som simplexstik.SC (ud for 4 cm mærket). Ligner LC i opbygning og forveksles ofte med dette, men er noget større: Ca. 21 mm bredt for et duplexstik
  MTRJ stikket (ud for 7 cm mærket). Stikket er altid duplex og kan ikke skilles ad som LC og SC
  ST (ud for 10 cm mærket) er en bajonet type stik.

   af forskellen mellem single- og multimode.

  I singlemode sendes lyset mere direkte, hvorfor rækkevidden er større.
  Singlemode fiberkabler findes i 3 forskellige poleringskvaliteter og multimode fiberkabler i 2 forskellige poleringskvaliteter. Poleringsmetoderne benævnes som PC, UPC eller APC. Man kan ikke med det blotte øje se forskel på de forskellige poleringsmetoder, så for at gøre det synligt, er standarden for PC versionen at kappen på stikket er sort, for UPC at kappen er blå og for APC at kappen er grøn. PC er den med det største tab, UPC den med medium tab og APC den med mindst tab. Multimode findes kun som enten PC eller UPC, mens singlemode findes i alle 3 versioner. DANBIT A/S lagerfører både singlemode og multimode som PC versioner, men de andre typer kan hjemtages efter kunders ønsker.

  Kommunikations standarder

  100 Mb Ethernet

  1 Gb Ethernet

  10 Gb Ethernet

  40 Gb Ethernet

  100 Gb Ethernet

  OM1 (62.5/125)

  Op til 550m (SX)

  220m (SX)

  33m (SR)

  -

  -

  OM2 (50/125)

  Op til 550m (SX)

  550m (SX)

  82m (SR)

  -

  -

  OM3 (50/125)

  Op til 550m (SX)

  550m (SX)

  300m (SR)

  100m

  100m

  OM4 (50/125)

  Op til 550m (SX)

  1000m (SX)

  550m (SR)

  150m

  150m

 • Netværkskabler

  Netværkskabler 

  Stort udvalg - Køb via nettet - Eget lager 

  DANBIT er din professionelle leverandør af netværkskabler i de bedste kvaliteter. Vi leverer kun godkendte netværkskabler der har været igennem en omfattende kvalitetskontrol.

  Med ekspertise i netværkskabler og professionelt IT- udstyr har DANBIT, igennem mere end 40 år manifesteret sig som markedets bedste og mest pålidelige leverandør. Prøv selv.

  DANBIT har alt inden for netværkskabler

  Leder du efter bestemte typer, farver eller længder netværkskabler, eksempelvis 30 meter rød RJ45, categori 6 netværkskabler, eller 20 meter skærmede categori 7 netværkskabler, kan DANBIT levere direkte fra lager.

  Vi leverer også categori 6 netværkskabler med 90 grader vinkelstik, og categori 6a netværkskabler med lys.

  Tilbehør til netværkskabler

  Uanset hvad du leder efter i forbindelse med opsætning af et professionelt netværk, er DANBIT leveringsdygtige i kvalitetsudstyret – fra den ene ende af netværkskablerne til den anden ende.

  Samlestik, Access Points, modems, netværkskort, printservere, routere og switche er blot et lille udpluk af vores kæmpe produktsortiment.

  Netværkskabler og IT-udstyr DANBIT

  Vi er stolt af at kunne præsentere DANBIT, som en dansk privatejet teknologileverandør, der siden grundlæggelsen i 1970, har været dansk erhvervslivs foretrukne leverandør af specialvarer til professionelle løsninger.

  Vi har løbende udvidet vores produktsortiment fra primært at bestå af udstyr til elektronisk vejning, til i dag at bestå af mere end 4000 specialprodukter, herunder kvalitets netværkskabler. Vores netværkskabler samt størstedelen af vores produktsortiment bliver importeret fra Taiwan, Hong Kong, Kina, Korea, Japan, USA og udvalgte lande i Europa.

  DANBITs omfattende produktsortiment bliver løbende tilpasset tidens behov, krav og materialer.

  Vi bidrager gerne med mere information om DANBITs netværkskabler

  Vi er altid parate til at vejlede dig omkring dit valg af netværkskabler og -løsninger fra DANBIT. Har du ligeledes brug for yderligere specificationer og information vedrørende vores netværkskabler, eller andre produkter fra vores store produktsortiment, er du velkommen til at kontakte os.

  I kontortiden kan du få fat i vores danske hovedkontor på telefon 56 66 20 20, og du er også velkommen til at sende en e-mail

  Se dette billede for at få overblik over de forskellige typer: 

 • VGA kabler


  VGA (Video Graphics Array):


  VGA kabler bruges til overførsel af analog RGB video, primært mellem en computer og CRT skærm eller en fladskærm.

  Et VGA stik betegnes også som: DB15HD stik, SVGA stik, XGA stik samt RGBHV. VGA har 262.144 farver


  Info:
  Har en PC og monitor både VGA og DVI stik, kan det være en fordel at anvende DVI stikket fremfor VGA stikket.

  DVI har en større båndvidde, og kan overføre video signalet digitalt.

  Har PCen ikke et DVI stik kan VGA stikket med fordel anvendes.

 • VGA adaptere / stik
 • Video- og lydkabler
 • HDMI

  HDMI er en standard inden for overførsel af video og lyd signaler.
  Et HDMI kabel gør det muligt at overføre både billede i fuld HD format og lyden i digital surround sound 100 % digitalt imellem f.eks en DVD afspiller og et tv.

  HDMI standarden bruges i dag i mange typer multimedie enheder, f.eks DVD- og bluray afspillere, spillekonsoller, digitale parabolreceivere, fladskærme og projektorer.
  HDMI kan også overføre billeder i fuld HD opløsning samt lyd.

  HDMI stiktyper.

  HDMI A Er det almindelige HDMI stik, som bruges i stort set alt elektronik udstyr i dag.
  Mini HDMI C Er en mini udgave af HDMI A stikket. Mini HDMI C udgaven bruges i mange nyere HD videokameraer.
  Micro HDMI D Er en micro udgave af HDMI A stikket. Micro HDMI D udgaven bruges i mange nyere kameraer.

  Standarder:
  HDMI 1.0
  HDMI 1.1
  HDMI 1.2
  HDMI 1.2a
  HDMI 1.3
  HDMI 1.3
  HDMI 2.0

 • DVI

  DVI STIK

  DVI og HDMI guide
  Stik til grafikkort, skærm, projektor m.m.

  DVI tillader overførsel af digitale og analoge skærmsignaler. HDMI og mini HDMI tillader overførsel af digi-tale skærm- og lydsignaler – i samme kabel.
  Det digitale skærmsignal i DVI og HDMI/mini HDMI er indbyrdes kompatible, så man kan bruge konvertere og omformerkabler imellem dem.
  Dual link tilbyder højere opløsninger og opdateringsfrekvenser end single link (se nederst på siden).
  Det kan ikke anbefales at benytte DVI-kabler længere end 5 m. HDMI kabler kan benyttes op til 15 m.

 • Displayport

  DisplayPort kabler 

  DisplayPort kabler bruges til at koble f.eks. din computer til en skærm. I denne kategori finder du alt fra kabler til adaptere til mini DisplayPort kabler. Vi tilbyder alle størrelser fra 10cm til 15m, og vi bestiller gerne større kabler hjem. Alle kabler har været igennem en nøje kvalitetstest, og derfor består alle kabler af en høj kvalitet. Flere af kablerne har guldbelagte stik, som gør at modellerne understøtter 4K opløsning, for på den måde at give dig den ultimative filmoplevelse. 

 • Thunderbolt
 • USB 2.0 / 3.0 / 3.1C

  Værd at vide om USB standarden

  USB hastigheder kan variere i forhold til afstand og enheder som bliver sat imellem. Men de forskellige standarders hastigheder kan findes herunder:
  USB 3.0 op til 5Gbps
  USB 2.0 op til 480 Mbps
  USB 1.1 op til 12 Mbps
  USB 1.0 op til 1,5 Mbps

 • Forlænger / Extender / USB Extender
 • Adapter / Konverter / Omsætter
 • Vandtæt RJ45 / Fiber / USB/ VGA
 • Kabelruller
 • Løse stik med kappe
 • Terminalblokke
 • Vinkelstik og kabler
 • PS/2

  PS2 kabler og adapter 

  Et PS2 kabel bliver brugt til at forbinde en ældre mus eller tastatur til en PC. Men det kan også bruges i andre sammenhænge, f.eks. med en KVM switch. Kablet anvendes til at forbinde tastaturet eller en mus til KVM switchen. Danbit har også PS2 adaptere, som bruges i situationer, hvor PS2 stikket stadig benyttes fremfor USB. Med en PS2 adapter kan du både skifte fra PS2 til USB eller fra PS2 tastatur til PC med AT stik. Vi har det hele, og hvis du ikke fandt det du ledte efter så skaffer vi det hjem. 

 • Telefonkabel og stik
 • Firewire

  Firewire kabler 

  Der findes flere udgaver af Firewire stik, både et 4 og et 6 polet i den alm. IEEE1394 Type A standard, som kan overføre data med op til 400 Mbps og de nyere Firewire 800 kabler - IEEE 1394 Type B, som kan overføre med 800 Mbps. Disse standarder er kompatible med hinanden og den primære forskel på alm. Firewire og Firewire 800 er overførselshastigheden, derfor vil man naturligvis ikke kunne overføre hurtigere end den laveste fællesnævner.

  FireWire er en standard til højhastighedskommunication mellem pc´er og perifert udstyr, som kræver høje hastigheder. 

  Den normale serielle port klarer i de fleste tilfælde kun op til 115 Kbit/s. 
  USB1.1 bussen klarer i bedste tilfælde op til 12 Mbit/s og op til 480 Mbit/s båndbredde med USB 2.0 (Hi-Speed). 
  Kun USB 2.0 (Hi-Speed) er principielt hurtigt nok til f.eks. videoredigering, 
  men – endnu mere vigtigt – USB-data transmitteres igennem pc’ens CPU, hvor FireWire leder data udenom CPU’en. 
  Derfor er FireWire langt mere stabilt i praktisk brug, når man kræver kontinuerlig og hurtig overførsel af data. 
  FireWire består af 2 standarder; IEEE1394a med 400 Mbit overførsel, og IEEE1394b med 800 Mbit overførsel. 
  FireWire bruger et 4, 6 eller 9 polet kabel, som minder om et USB kabel. 
  DANBIT er selvfølgelig leveringsdygtig i flere forskellige interfaces til FireWire.

  • Høj hastighed op til 800 Mbit/s
  • ”Plug & Play” installation af enheder på bussen med ”Hot Swap” understøttelse
  • Benytter 4, 6 eller 9 polet stik med 4 dataledere (2 snoede par). 
     I IEEE1394b er der snoet en ekstra leder i hvert par, bærende en Reference Ground. 
     Desuden er der én ekstra leder, som dog ikke bruges for nuværende.
  • Maksimal kabellængde 4,5 meter
  • Mulighed for kaskadekobling af FireWire enheder på samme bus


  FireWire kabler har krydset nogle af lederne:

  FireWire 400
  Signal: IEEE1394a
  VP, power 1
  VG, ground 2
  TPA- 3
  TPA+ 4
  TPB- 5
  TPB+ 6
  VG Ydre skærm


  FireWire 800
  Signal IEEE1394b
  TPB- 1
  TPB+ 2
  TPA- 3
  TPA+ 4
  TPA (R) 5
  VG, ground 6
  SC 7
  VP, power 8
  TPB (R) 9
  VG, ground Ydre skærm

 • GPIB / IEEE 488 kabel

  GPIB/IEEE 488-kabel
  Kabeler til forbindelse af apparater til computer, hvor der anvendes IEEE-488/GPIB-interface.
  Afskærmet kabel, 24-polet stabelbart Mikro-Ribbon-stik/dåse (male/female)

 • HDD / SSD kabler

  HDD/SSD kabler

  Vi har kablerne du skal bruge for at tilslutte din harddisk til din PC. Kablerne bliver monteret indenfor computerens kabinet. Kablets funktion er kommunikationen mellem harddisken og bundkortet, altså selve computeren.

  Vi har forskellige kabler til forskellige harddiske. Vi har SATA kabler og IDE/PATA kabler alt efter hvad der skal tilsluttes. 

 • RS232 Seriel / Parallel LPT
 • Bagplader med kabel
 • Beskyttelse / støvhætter
 • Strømkabler og stik
 • Antennekabel / Coax

  Her i DANBIT tilbydes der en bred vifte af antennekabler. Alt helt ned til 15cm og op til 30m. Hvis dine mål ikke var heriblandt så skriv endelig til os, så vil vi skaffe det hjem. 

 • Værktøj og tilbehør
Viser 1 - 50 af 137
Viser 1 - 50 af 137