Hvad er en PoE Switch og hvordan fungerer den?

En PoE switch er en netværks switch der anvender Power Over Ethernet teknologi. Med en PoE Switch kan netværksforbindelsen og strømmen der bliver leveret til PD (Powered Device) effektivt realiseres via netværkskablet. I øjeblikket ses der et hav af forskelle PoE switche på markedet. Baseret på et stigende antal IoT projekter såsom nye smartbygninger, så tror man at PoE Switche i fremtiden kommer til at spille en endnu større rolle. 

 

Hvorfor har du brug for en PoE Switch?

Argumentet for hvorfor du skal bruge en PoE Switch i stedet for en almindelig (non-PoE) switch vil hurtigt blive klar ved en potentiel sammenligning. En almindelig switch kan kun sende data til netværksenheder. For at kunne bruge PoE funktionen skal slutbrugeren anvende såkaldt 'Midspan Power Sourcing' udstyr, såsom en PoE Injektor mellem switch og enheden. Injektoren kan tilføje elektrisk strøm imens den modtager datasignaler fra kablet, som er opkoblet til den almindelige switch, og derefter levere både strøm og data til enheden. I denne opsætning ville injektoren også skulle bruge strøm et sted fra. 

For en PoE switch skal der blot bruges ét strømkabel samt ét netværkskabel. Derefter kan PD'en sættes direkte i PoE-porten til både datatransmission og strømforsyning. Med en PoE switch opnår du dermed følgende fordele: 

 

1. Fleksibilitet 

Ved at slippe af med begrænsningerne for almindelige switche, som har brug for yderligere strømforsyninger og forlængerkabler, giver en PoE switch stor fleksibilitet for brugerens netværkskabler. Det giver eksempelvis mulighed for, at et IP-kamera kan installeres der hvor det skal bruges. Derudover kan en kombination af en PoE switch og trådløs teknologi muliggør 'kabelfrie' løsninger. 

 

2. Enkelhed 

Da du nu ikke længere behøver at skulle installere yderligere strømforsyninger og installationspunkter, forenkler en PoE switch hele netværksimplementeringen. Derudover muliggør gode PoE-switches også SNMP (Simple Management Management Protocol), som giver en mere enkel måde at overvåge og styre switchen på.

 

3. Økonomiske besparelser 

Med en PoE-netværks switch er der ikke behov for, at brugere køber og installerer yderligere kabler og stikkontakter, hvilket skaber betydelige besparelser indenfor installation- og vedligeholdelse.

 

PoE switch - Begrænsninger

1. Længde begrænsning 

Den generelle tommelfingerregel for, hvor langt en PoE switch kan sende dens signal er 100 meter. Hvis du har behov for at komme udover denne begrænsing, så ses der muligheder som PoE extenders og fiberkabler. Kontakt os for at høre nærmere. 

 

2. Strøm 

Hvis du har brug for høj effekt over PoE-netværket, er du nødt til at sikre dig, at dine PoE-switches strømkapacitet opfylder dine krav, idet der er en strømbegrænsning baseret på PoE-standarder.